9.8.14

Hiustenhoitoa ja kampauksia


Hiustenhoidosta kysellään aika ajoin, joten päätin nyt tehdä aiheesta jonkinmoisen tietoiskun ;) Uusille lukijoille kerrottakoon, että oon siis kasvatellut hiuksiani jo muutaman vuoden aloittaen lähes polkkapituudesta. Kasvatusprojektin apuna mulla on ollut käytössä Rapunzel of Swedenin clip on -pidennykset, joihin oon ollut tosi tyytyväinen! Pidennykset on helpottaneet hurjan paljon sitä tuskaa ja kärsimättömyyttä, mitä ainakin itse oon prosessin aikana potenut ;) Nyt mun tukka alkaa olla sellaisessa pituudessa, että tuon lainakarvoituksen käyttö on vähentynyt reippaasti enkä enää kovinkaan usein jaksa kiinnitellä lisäkkeitä päähäni.

Aloitetaanpa hiusten pesusta. Uusin hankintani on Kérastasen Bain Fluidealiste. Tämä tuotesarja lupaa puhdistaa epäpuhtaudet, silottaa ja vahvistaa hiuksia suojellen niitä samalla kosteudelta. Lopputuloksena hiusten pitäisi olla pehmeät ja sileät. Muutaman käyttökerran jälkeen hiukseni totta tosiaan on pehmoisemmat ja aina ongelmana ollut pörröisyys on sekin hitusen enemmän hallinnassa :)


Toinen käyttämäni luottosarja on Redkenin All Soft. Tätä ostan säännöllisin väliajoin, ja erityisesti tuohon Heavy Cream -tehohoitoon oon saanut aina olla ihan supertyytyväinen! Noin kerran parissa viikossa laitan tuotetta hiuksiin saunailtana ja annan sen vaikuttaa löylyttelyn ajan, pyyhe hiusten ympärille kiedottuna :)

Sitten hiusten kasvuun vaikuttavia juttuja :) Cutrinin Bio + Energen -sarja mulla on ollut käytössä ehkäpä noin vuoden päivät, ja kyllä nämä tuotteet on mun mielestä vaikuttaneet hiusten pituuteen. Shampoosta teen cocktailin jomman kumman edellä mainitun shampoon kanssa, ja seerumin hieron hiustyveen/päänahkaan suihkun jälkeen. Siitä, kuinka paljon nämä oikeasti vaikuttaa hiusten kasvuun en osaa mitään varmaa sanoa, mutta tuskin tuotteista mitään haittaakaan on ;)


Aiemmin käytin ihan markettien lämpösuojia, kunnes tajusin, että tämän tuotteen laatuun kannattaa oikeasti panostaa, jos käyttää suoristusrautaa senkin verran kuin mä käytän (2-3 krt viikossa). Niinpä satsasin viime kampaamokäynnillä Label.M -lämpösuojaan. Oon aiemmin todennut yhdeksi parhaista testaamistani tuotteista samaisen merkin hiusöljyn, josta oon kertonut tässä postauksessa :)


Letit on ehdottomasti ollut mun kohdalla tämän kesän juttu :) Erilaisia lettikampauksia on tsiljoona, ja niiden ideoihin ja ohjeisiin kannattaa hyödyntää YouTubea! Jos pidän hiuksia auki, haluan usein osan etuhiuksista kiinni, jotteivat ne roiku silmillä. Letti on siihen hyvä kikka, ja loput hiukset voi vaikka kihartaa suoristusraudalla - kuten mä tässä tapauksessa tein :)

Edellisen päivän kiharat perusponnarille laitettuna :)

Kaikki ylläolevat kampaukset on tehty ilman pidennyksiä :)









Hollantilaisen (eli ranskalainen letti alakautta letitettynä, jolloin palmikko tulee hiusten päälle) sivuletin saa tehtyä ehkäpä kaikista parhaiten hiukan kosteisiin hiuksiin. Toinen vaihtoehto on käyttää suolasuihketta. Kannattaa kallistaa päätä letintekosuuntaan, jolloin sivulta tulevat hiukset saa paremmin mukaan kampaukseen :) Letin teko-ohjeen voit tsekata täältä!

Jos teiltä löytyy jotain omia hiusvinkkejä, niin laittakaahan ihmeessä jakoon! :)

9 kommenttia:

  1. Olispa kiva nähdä kuvakollaasi kasvatuksen varrelta ja vaika kuvia noista lisäkkeistäkin... Sulla on kyllä upeat hiukset!

    Oma kasvatusprojekti turhauttavassa vaiheessa, tuntuu, ettei kasva mihinkään ja mitenkään näitä haivenia ei saa kiinni tällä hetkellä ja vapaanakaan ei voisi pitää.... Pitäosköhän sittenkin leikata lyhyiksi, etenkin kun joku sanoi, että keski-ikäisellä ei pitäisi olla pitkiä hiuksia....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa tein tuossa joku aika sitten yhden kollaasin kasvatusprosessista! Se löytyypi täältä:

      http://sweetandlovelyblogi.blogspot.fi/2014/03/hiusteni-kasvutarina.html

      Mutta pidennyksistä en oo mitään kunnon postausta koskaan tehnyt, joten sen voisinkin toteuttaa :)

      Äh, ei hiusten pituus saa olla iästä kiinni! Mä ainakin haluan pitää pitkät hiukset niin kauan kun ne vaan näyttää jollakin muotoa hyviltä ;) Ei siis kannata kuunnella muita vaan pidät just sellaset hiukset ku ite haluat :))

      Poista
  2. Vitsi sulla on paksut hiukset! ��

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä hollantilainen letti hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Se on kyllä jonkun verran näyttävämpi kuin tavallinen ranskalainen letti :)

      Poista
  4. Mistä porista saa noita redkenin tuotteita? :o haluan tuon all softin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin ihan huipputuote! Ainakin Icco Mikkolassa CM Hiustalo myy Redkenin tuotteita :)

      Poista
  5. I feel you, hanneleh! Mua harmittu myös että tulin aikoinaan leikanneeksi, mutta lohdutukseksi voin sanoa, että kyllä ne onneksi takaisin kasvaa ;) Mulla oli leikatessa latvat melkoisen huonossa kunnossa mikä vaikutti osaltaan leikkuupäätökseen. Sen jälkeen päätin mielessäni, että nyt tosissani panostan hiustenhoitoon ja käyttämiini tuotteisiin. Se on kyllä kannattanut, sillä mun tukka on nyt huomattavasti paremmassa kunnossa! Joten ehkä se hiusten pätkäisy ei sittenkään ollut niin huono juttu ;)

    Ja kiitos postaustoiveesta! Lupaan toteuttaa jutun pidennyksistä mahdollisimman pian :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design