12.8.14

#arkiruokaa


Kesäkurpitsat on just nyt parhaimmillaan ja niitä saa kaupoista tosi edullisesti. Kurpitsasta saa tehtyä vaikka mitä herkkuruokaa, ja siitä on tässäkin residenssissä kokkailtu mm. veneitä, kasvisnyyttejä ja erilaisia paistoksia. Tässä päivänä eräänä intouduin soveltamaan paria eri netistä löytämääni reseptiä ja tekemään niistä tällaisen juustoisen kesäkurpitsa-jauheliha-vuoan. Lopputulos oli ihan törkeen hyvää ja meinasi viedä kielen mennessään mozzarella-salaatin kera :P Kas tässä ohje:

1 isohko kesäkurpitsa
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
4 dl kermaa
parmesanjuustoa
juustoraastetta
suolaa
pippuria
paprikajauhetta

Aloita paistamalla jauheliha, pilkottu sipuli ja valkosipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Pese seuraavaksi kesäkurpitsa hyvin ja leikkaa se noin sentin paksuisiksi siivuiksi ja asettele ne vieri viereen vuoan pohjalle. Laita päälle puolet jauhelihapaistoksesta, sitten parmesanraastetta ja päälle vielä ripaus suolaa sekä pippuria. Asettele toinen kerros kesäkurpitsaa sekä jauhelihaa ja vuoraa ne tavallisella juustoraasteella. Kaada koko komeuden päälle kerma ja laita vuoka paistumaan uunin keskitasolle 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi (tai kunnes kurpitsat on sopivasti pehmenneitä ja juusto saanut väriä). Otettuasi paistoksen uunista, anna sen seistä pöydällä vielä hetken, jotta kaikki maut ja kerma ehtivät imeytyä.

Sen jälkeen istu alas, kaada itsellesi vaikka lasi viiniä, syö ja nauti :)

8 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaa hyvältä :) Tämä voisi toimia meillä tyttöjen päivän herkkuna, sillä mies ei koske kesäkurpitsaan :D

    VastaaPoista
  2. Hih mun oli pakko lisätä tuo jauheliha just siksi, että sain maistumaan miehellekin :D Mutta uskon, että teille tytöille tämä ainakin kelpaa ;)

    VastaaPoista
  3. Nam. Tätä ei olekaan tullut tehtyä hetkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin herrrrkkua! Pitäis itekin muistaa tehdä useammin :)

      Poista
  4. Kiitos vinkistä, tästä tuli huominen ruoka!

    VastaaPoista
  5. Ooih miten hyvältä kuulostaa! Tuota pitääkin testata heti seuraavaksi :) Mä olen jotenkin "löytänyt" kesäkurpitsat vasta kunnolla ihan pari vuotta sitten ja niistä saa tosiaan vaikka mitä herkkua: tänään syötiin ihan vain grillattuna (mies taisi vähän laittaa oliiviöljyä ja balsamicoa päälle) halloumi-salaatissa. Ai että... nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkurpitsa on kyllä hyvä ja kätevä löytö, kun siitä saa tehtyä niin monenlaista ruokaa :) Mmmm kuulostaapa hyvältä tuo salaattiversio! Ja halloumi, ah sekin on niin herkkua :))

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design