14.8.14

Ajatuksia äitiydestäReilu neljä kuukautta sitten astuin äitiyden roolin suurin saappaisiin. Kaikkeista parhaimman kykyni mukaan oon yrittänyt täyttää nuo saappaat ja olla Jasperille niin hyvä äiti kuin suinkin osaan. Äiti joka suukottelee ja halaa loputtomiin, äiti joka tietää erilaisten itkujen merkitykset, äiti jonka sydän on sulaa silkasta onnesta pienokaisen suun taipuessa ihka ensimmäiseen hymyyn, äiti joka rakastaa enemmän kuin sanat osaa kertoa.


Äitinä oleminen on hienointa mitä oon saanut ikinä kokea. Tuntuu, että omakin elämä on saanut merkityksen tuon pienen elämänalun myötä. En osaa kertoa, miten käsittämättömän hienolta ja arvokkaalta tuntuu olla niin merkityksellinen ja tärkeä osa toisen elämää, huolehtia toisen perustarpeista ja tehdä kaikkensa, jotta toisella olisi hyvä olla.

Äidiksi tullessa oikeastaan kaikki muuttuu. Oma lapsi on etusijalla aina ja kaikessa, eikä mikään tai kukaan ole tärkeämpi. Varsinkin näin alussa kaikki pyörii lapsen ympärillä, siis ihan kaikki. Ällistyttävistä asioista tulee ihmeellisiä ja tärkeitä, ja sitä havahtuu kesken lauseen kummastelemaan miten jokapäiväinen ja uskomattoman kiinnostava puheenaihe lapsen kakka voikaan olla!


Parasta äitiydessä on sellaiset yksittäiset, arkipäiväiset hetket. Sellaiset hetket, joissa sitten kuitenkin tapahtuu jotain ikimuistettavaa ja unohtumatonta. Hetket, jolloin lapsi tekee jotain mikä saa sinut nauramaan vapautuneesti ja aidon onnellisesti. Hetket, jolloin lapsi tekee äkkiarvaamatta jotain ensimmäistä kertaa ja oppii samalla jotain uutta.

Totta kai toisinaan on niitäkin hetkiä, kun mikään ei suju ja hermot meinaa mennä. Jasperin kanssa niitä on (toistaiseksi) ollut yllättävänkin vähän ja oon ollut äärimmäisen kiitollinen näin helposta ja vaivattomasta yhteisestä alkutaipaleesta. Äitiys on mullistava asia eikä siihen kai juurikaan voi etukäteen valmistautua. Äidiksi oppii lapsen opettamana, käsi kädessä, kaikkea uutta ja ihmeellistä yhdessä kokien

16 kommenttia:

 1. Niin ylpeä susta<3
  -m

  VastaaPoista
 2. Niin ihanasti kirjoitettu ja juurihan noin se äitiys menee.Onneksi äitiyden alkutaipaleella ei edes tiedä mitä kaikkea se uusi rooli tuo mukanaan, siihen saa luvalla kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta. Ja onneksi jokainen saa olla äiti omalla tavallaan, eikä edes tarvitse yrittää sovittaa itseään mihinkään muottiin. Äitiys on niin ihana, ainutlaatuinen juttu, ja on kunnia-asia saada olla äiti! ♥ :)

   Poista
 3. Tää oli aivan ihana postaus Taru. Tuntuu, että olet solahtanut äitiyteen niin vaivattomasti ja luonnollisesti. Olen iloinen puolestasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, ihanasti sanottu Alma ♥ Kaunis kiitos! Olen iloinen, että mulla on noin mielettömiä tyyppejä lukijoina ♥ :)

   Poista
 4. Yhdyn Alman kommenttiin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiih ihanaiset, suuren suuri kiitos molemmille muruille ♥ :)

   Poista
 5. Ihanasti kirjoitettu!:) Ja tuo teidän pikkumies on niin suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ella ♥ Äidin pieni palloposki on melkoinen rakkauspakkaus :)

   Poista
 6. Ihana postaus suoraan sydämestä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä oli, suoraan sydämestä ♥ Kiitos, Aidafoun :)

   Poista
 7. Ihanasti kirjoitettu <3 Noinhan se äitiys menee, kasvetaan yhdessä lapsen kanssa. Ja loppuukohan tämä koskaan.
  Esikoisen kanssa luulin olevani jo ns. valmis äiti, kun aloin odottaa toista lasta. Sitten tulikin kuopus, joka on siskoonsa nähden aivan erilainen. Kasvu vaan jatkuu yhdessä myös toisen lapsen kanssa. Ihmeellistä ja niin ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti Marru :) Niinpä, se taitaa olla jatkuvaa kasvamista ja yhdessä kehittymistä. Toisaalta varmasti ihanaa, kun on niin erilaiset sisarukset :) Molemmat niin ainutlaatuisia, omia yksilöitään, joiden kasvua on ilo seurata ♥ Kyllä omat lapset vaan tuovat elämään ihan uutta eloa! :)

   Poista
 8. Kyllä se äitys on ihana asia itellä 7kk ikäinen ukko

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design