17.8.12

Lihaa, jauhelihaa

Olen viimeaikoina ruokavaliossani vältellyt hiilihydraatteja, ja koittanut valmistaa ruokia sen mukaisesti. Kanakiintiö alkaa olla toistaiseksi täynnä ja niinpä siirryin vaihteeksi jauhelihaan :) Tein siitä tällaisen sörsselin, jossa on jauhelihan lisäksi makeaa suippopaprikaa, sipulia, valkosipulia, mustapippuria, suolaa ja pizzamaustetta. Lopuksi heitin pannulle vielä muutaman reilun lusikallisen ruohosipulituorejuustoa. Näin sain seoksesta astetta kermaisemman, eikä koko komeus ollut ollenkaan niin kuivaa kuin yleensä :) Juustoahan voi tietysti vaihdella oman maun mukaan! Kyytipojaksi vielä salaattia ja raejuustoa, ja taas jaksaa hetken porskuttaa ;)

13 kommenttia:

  1. Hyvä idea, pitää kokeilla mahdollisimman pian :)

    http://essisdrom.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaapa toki! Helppoa, nopeeta valmistaa ja hyvää :))

      Poista
  2. Ihana saada uusia ideoita! Itsekin yritämme nyt elää vähän terveellisemmin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas kiva kuulla, että tästä ole apua! Itsekin pähkäilen aika ajoin reseptien kanssa, turhan paljon tulee tehtyä aina vaan niitä samoja ruokia ;))

      Poista
  3. Vaikuttaapa hyvältä ja helpolta. Täytyy joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Nimenomaan helppoa, ja ihan kelpo arkiruokaa :))

      Poista
  4. Meillä tehdään joskus "texmex-salaattia" eli samoja aineksia kuin tortilloissa, mutta ilman sitä tortillapohjaa. Ihan mielettömän hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmm nam varmasti hyvää!! Tortilloissahan parasta on juuri se täyte ;) Pitää ehdottomasti testata - kiitos kovasti vinkistä :)))

      Poista
    2. Tai sitten käyttää tortillapohjana sellasta venemäistä kovempaa salaattia, nam! :)

      Poista
    3. Heiii mistä näitä teidän hyviä ideoita oikein sikiää?!! Kiiiitos, Oona :))))

      Poista
  5. Minäkin syön välillä ns pelkkää jauhelihaa, siis ilman perunaa tai muuta lisuketta. Yleensä vain paistan jauhelihan ja maustan sen suolalla ja pippurilla, sitten paloittelen Valion Luostari-juuston pieniksi paloiksi jauhelihan sekaan ja lisäksi laitan vielä tuoretta tomaattia ja valkosipulituorejuustoa lautaselle. Todella hyvää, ja juustojahan voi aina vaihdella kuten jo mainitsitkin. :))

    - Tiiu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nammm, ihan nousi vesi kielelle tuota lueskellessa - varmasti herkullista!! Kiitos tästä vinkistä, tulee ehdottomasti testattavien listalle :))) Onneksi jauhelihastakin saa helposti eri variaatioita, niin siihenkään ei ehdi niin nopeasti kyllästyä ;)

      Poista
    2. Totta, eri mausteita ja lisukkeita käyttämällä jauhelihasta on moneksi! :))

      Toinen lemppari on täytetyt tomaatit, eli tomaatista oma sisus pois ja tilalle paistettua jauhelihaa ja ranskankerma-sekoitusta ja päälle juustoraastetta ja mustaa pippuria ja uuniin noin 15 minuutiksi, nam!! ;))

      - Tiiu

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design