26.6.14

Kastejuhla

Heipsan! Nyt päästään itse ristiäisjuhlien kuvasadon pariin :) Juhlia tosiaan vietettiin sunnuntaina viikkoa ennen juhannusta, kauniissa, sopivan lämpöisessä kesäsäässä. Kerrankin oli kelit kohdillaan ja osa vieraista saikin sopivasti asettaa kahvikupposensa terassin puolelle - sisällä istumapaikkoja ei nimittäin olisi aivan jokaiselle pyllynpuolikkaalle välttämättä riittänyt ;) Pieni päivänsankari puettiin juhlallisuutta varten mun mummun omin kätösin neulomaan kastemekkoon, mikä on aikoinaan ollut myös mun päällä omaa nimeä saadessani. Melkoinen tunnelataus siinä olikin tällä mamilla päällä, kun palleroista puettiin tähän asuun :)


Kastetilaisuuden ajan poika oli tavanomaisella, leppoisalla tuulellaan, ja nukahtikin kesken toimituksen kummitätinsä syliin :)



Juhlien väriteema oli - ylläripylläri - sinivalkoinen ;) Muistin vielä päivää ennen ristiäisiä nämä hauskat lippukoristeet, joihin idea kirposi juhlataituri Cherryn blogin tästä postauksesta :) Näitä sitten väkersin sellaiset satakunta kappaletta sunnuntaita edeltävänä yönä silmät ristissä :P Joskus vois olla ihan kivaa olla piirun verran vähemmän tällanen juhlahössöttäjä... ;)

Tämän suolaisen kakkuihanuuden taikoi miehen sisko!


Ja täytekakku syntyi puolestaan mun isosiskoni taitavissa kätösissä :)



Ristiäisten lapsivieraille askartelin pilttipurkeista omat nimikoidut juomalasit.

Täytyypä muuten todeta tähän samaan hengenvertoon, että mä en jotenkaan ole päässyt jyvälle noiden paperisten juomapillien käyttötarkoituksesta. Tai siis että ei ne kovin käytännöllisiä ainakaan ole? Ihan menee mössöksi vaikka lasin sisältö ei olisi vielä puolessakaan välissä!
Mutta hienojahan ne on, sitä ei voi kiistää :)



Ja sitten se tärkein :)

Poikamme sai kasteessa nimen
 Jasper Julius

25 kommenttia:

  1. Olittepa laittaneet kaikki nätisti :) Ihania herkkuja! Ja poika sai kyllä kivan nimen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni :) Nuo Jasperin tätien valmistamat kakut oli kyllä ehdottomasti herkuista parhaimpia, vei kielen mennessään! Ja nimi on osoittautunut oikein hyväksi valinnaksi :)

      Poista
  2. Hieno nimi pikkuprinssille♥
    Ja herkkuja yllin kyllin kauniissa väriteemassa!
    Tuo teidän perhepotretti on ihana - sinusta ja miehestäsi näkyy onnellisten vanhempien hellä ylpeys♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että ♥ Tiedätkös, tällaisia kommentteja on niin suuri ilo lukea, kun huomaa, että toinen on ihan ajatuksen kanssa katsellut kuvia ja näkee pintaa syvemmälle :)) Kaunis kiitos ihanista sanoistasi!

      Poista
  3. Tosi kaunis valkosininen koristelu :) Ja nuo nimikoidut juomalasit onkin kiva idea, varmaan kiva myös esim. tulevaisuuden lastenkutsuja ajatellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon, Emmi! Ja hei, loistava ajatus käyttää tuota samaista lasi-ideaa pienen väen juhlissa! Kun pikkuisia vipeltäjiä on useampia, onkin varmasti paikallaan nimetä jokaisen lasi, ettei mene kupit aivan sekaisin ;))

      Poista
  4. Ihanan näköiset juhlat teillä, ja ihanan nimen teidän pikkuinen sai! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovasti paljon kiitoksia, Vilhelmiina ♥ :)

      Poista
  5. Voi miten kaunis ristiäiskattaus! Ja niin on hehkeä äitikin :) Ihana nimi pienelle tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Anu, kiitos, kiitos oikein paljon! ♥ :))

      Poista
  6. Ihanat juhlat teillä ollut ja onnea pojalle nimestä :)

    Sanotaan, että raskaanaoleva nainen hehkuu. Mutta sinä hehkut edelleen. Olet niin onnellisen näköinen että fiilis tarttuu lukijaankin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk. Nyt mä meen ihan sanattomaksi. Aivan mieletön kohteliaisuus!! ♥ Enhän mä taida osata edes sanoiksi pukea, miten hienolta tuntuu kuulla noin ihania sanoja :)) Valtaisa kiitos sulle ♥ ♥

      Poista
  7. Upean näköiset tarjoilut on ollut! Poikanne sai kauniin nimen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kiva lukea sun jättämiä, positiivisuutta ja aitoa hyvää mieltä huokuvia kommentteja ♥ Kiitos, Reetta :))

      Poista
  8. Tulikohan mun kommentti perille äsken ku kännykkä sähläs?! All in alla piti vain toteamani että olet tajuttoman upean näköinen tuore äiti!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eiii Alma, ei se eka kommentti tullut! :/ Mutta kiva kun yritit uudelleen, ja sain edes tämän tiivistetyn version, josta tuli näääääääääääiiiiiiiiiiiiiiin hyvä mieli :))) Kiitos sulle ihanainen ♥

      Poista
  9. Olen lukenut blogiasi jo pidemmän aikaa, mutta en muistaakseni ole aiemmin kommentoinut. Paljon onnea pienestä pojasta! Seurailin raskauttasi huolestuneena ja onkin ihanaa, että kaikki päättyi parhain päin. Aina välillä miettii kuinka helposti tulee iloiseksi ihan tuntemattomankin onnesta! Kaikkea hyvää teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei J ja kiva kun päätit kommentoida! En myöskään muista sun kommentoineen aiemmin, sillä luen jokaisen tänne blogiin jätetyn sanasen niin tarkkaan, että musta tuntuu, että jokainen teistä jättää muhun kyllä jonkinmoisen muistijäljen ;)

      Raskaus oli toden totta täynnä jonkinasteista huolta, mutta onneksi kaikki tosiaan kääntyi parhain päin :) Nyt nautitaankin ihan jokaisesta hetkestä ja innolla seuraamme tuon minimiehen huimaa kasvua ja kehitystä ♥ Kiitos ihanista sanoistasi :))

      Poista
    2. Mitäs noissa pikkuisissa leivissä oli päällä, noissa joissa on suloiset liput?

      Todella lämpimän oloiset ja kauniit juhlat vietitte JASPERin kunniaksi! <3

      Poista
    3. Leivissä on yhtä lempparitäytettä, jonka on todennut oikein menestyksekkääksi (ja ihanan helpoksi)! Aiemmin oon käyttänyt täytettä kolmioleipien välissä, mutta tällä kertaa tuunasin leivistä hiukan eri mallisia pikkusuolaisia. Ja ohje on näinkin simppeli: yksi rasia Creme Bonjour Ruohosipuli tuorejuustoa ja sekaan noin 100 grammaa kuutioituja ohuen ohuita savukinkun siivuja :) Komboon sopii mainiosti basilika ja kirsikkatomaatti, joilla voi koristella koko komeuden!

      Ja kiitos kauniista sanoistasi ♥ :)

      Poista
  10. Onnea pikku Jasperille nimestä! Kauniit kastajaiset teillä ollut.

    VastaaPoista
  11. Niiiin upeet juhlat ja koristelut ja kaikki!! Vaivannäkö kannatti, vaikka hihittelen täällä vieläkin sun yönäpertelyille. Ollaan niin samiksia :D Viimeksi sillon ennen synttäreitä mies ihmetteli, että miksi mä järjestän juhlia ja koristelen niin kauheesti, kun näyttää ulospäin ihan siltä, että kärsin siitä valvomisesta ja hössöttämisestä paljon enemmän, kun nautin :DD Ei ole tosi, vaikka saattas vähän höyryä päästä noustakin yön pikkutunneilla pompomien kanssa ;) !!

    Oot niin kaunis mama <3

    ps. kiitos linkistä <3 pus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa siis ihan samalla silmällä mies täällä katseli mun hössötystä, kun juoksin ympäri taloa pompomit ja ilmapallot heiluen, kirosin miksen TAASKAAN osannut aloittaa valmisteluita ajoissa ja kirjoitin alati pitenevää listaa asioista, joita piti vielä ehtiä tekemään :D Ei me vissiin olla kauheen helppoja, vaikka todellisuudessa just nautitaan tollasesta hössöttämisestä ;)

      Ja kiitos itselles, kaunokainen ♥ Pus takas!

      Poista
  12. Onko mahdollista saada tuon suolaisen kakun reseptiä? :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design