5.11.14

Sormukset - vihdoinkin!


Viime viikolla koitti vihdoin se päivä, kun saatiin sujauttaa valmiit sormukset paikoilleen! Mun sormuksen kanssa oli pientä säätämistä, sillä sitä jouduttiin pienentämään kahteen otteeseen. Sovitussormus oli malliltaan huomattavasti paksumpi, joten se ei vastannut juuri lainkaan tämän mun yksilön kokoa. Timantista johtuen sormus on oikeastaan pisaran mallinen, joten se antaa sormukselle enemmän tilaa liikkua. Nyt koko on onneksi täydellinen eikä tarvitse pelätä sen tippumista ;)

Sormukset on suunnitellut Olli Johan Lindroos - tuo samainen taitava nuori mies, joka on myös voitokkaan Lumi-sormuksen takana. Kun mun sormusta alettiin suunnittelemaan, mulla oli suhteellisen selvät sävelet siitä mitä haluan. Yksinkertainen, yhdellä neliskanttisella kirkkaalla timantilla ja "hopea" väritykseltään. Materiaaliksi valikoitui lopulta platina, Ollin suosittelemana, sillä se kestää käyttöä huomattasti paremmin kuin valkokulta. Valkokulta kun on alunperin keltaista, mikä on vain erilaisella sekoituksella saatu vaaleaksi. Valkokultaiset sormukset pitää aina pinnoittaa, jotta lopputulos olisi kiiltävä ja sileä. Ajan myötä tuo pinnoitus luonnollisesti kuluu, ja se tulisi laittaa uudelleen parin vuoden välein. Platina puolestaan on  alunperin sävyltään "hopeinen", joten siinä tuo kuluminen ei näy ollenkaan samalla tavalla.

Juhan sormuksen suunnitteluun Olli sai suhteellisen vapaat kädet. Juhan ammatista johtuen sormuksesta haluttiin mahdollisimman "raffi" ja sellainen, ettei siitä näe onko mahdollinen kolhu ollut sormuksessa alunperin vai onko se vastikään siihen ilmestynyt ;)

Ollaan molemmat sormuksiimme äärimmäisen tyytyväisiä ja onnellisia :)

9 kommenttia:

 1. Aivan ihanat sormukset<3 ja varmasti todella tärkeät teille! t. Virpi

  VastaaPoista
 2. Tosi upean näköisiä molemmat sormukset! :)

  VastaaPoista
 3. Hienot sormukset! <3

  Tulee olo, että tekisi mieli omiakin ns. päivittää, mutta itse harvoin pidän koko sormusta edes sormessa joten aika turhaa olisi.

  VastaaPoista
 4. Tyylikkäät! Onnittelut teille! Joko teillä on hääpäivä sovittuna?

  VastaaPoista
 5. Täydelliset sormukset, tykkään! :)

  VastaaPoista
 6. Todella kauniit sormukset!:) Tuo platina onkin minulle ihan uusi tuttavuus sormuksissa, mutta kuulostaa järkevältä vaihtoehdolta juurikin värinsä ja kestävyytensä puolesta! Saako kysyä onko platina arvoltaan valkokultaa tyyriimpää vai edukkaampaa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kysyitkin Tarulta, niin vastailen tähän kuitenkin, että platina on valkokultaa kalliimpaa. Jos haluaa samat ominaisuudet, mutta valkokultaa edullisemmin, kannattaa kokeilla palladiumia. Se on juuri jokunen aika sitten hyväksytty jalometalliksi ja on myös oikein kaunista. :)

   Poista
 7. On kyllä todella kauniit sormukset teillä molemmilla! Onnea vielä :)

  VastaaPoista
 8. Kauniit sormukset! Joko on selvillä millainen on tuleva vihkisormus?

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design