31.7.14

Bataattiranskalaiset

Ihan kohta neljä kuukautta täyttävä poikamme aloitti viime viikolla soseiden maistelun neuvolatädin suosituksesta. Valmistin Jasperille ensimaistajaisiksi bataattisosetta, ja siitä intoutuneena tein bataatista ruokaa myös minulle ja miehelle :) Bataattiranulaisia en ollutkaan ennen maistanut, mutta tämän kokeilun perusteella tulen ihan varmasti tekemään näitä toistekin! Homma eteni näin: pesin suuren bataatin ensin hyvin ja leikkasin sen sitten kuorineen päivineen tuollaisiksi ranskalaisten mallisiksi pötkylöiksi. Sitten pötkylät kulhoon ja sekaan öljyä sekä mausteita (itse laitoin suolaa ja paprikajauhetta - tuoreet yrtit olis ollut kanssa poikaa!). Pyöräytys, koko komeus uunipellille ja 200 asteiseen uuniin paistumaan 20 minuutiksi. Bataattiranskalaisten kaveriksi valmistin vielä nopean dipin. Siihen laitoin purkin kermaviiliä, teelusikallisen sinappia, pari ruokalusikallista sitruunan mehua, suolaa, ripaus sokeria ja ruohosipulia. Ja oli hyvää :)

Ps. Bataattisose on maistunut pojalle oikein hienosti :) Ensi viikolla me maistellaankin sitten porkkanaa!

8 kommenttia:

  1. Noita voisikin kokeilla! :) Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  2. Bataattiranskikset on mun suurinta herkkua :P Pesee tavisperunan mennen tulleen :)) Toivottavasti maistuu Jasperillekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, talviperunasta nämä kyllä vie mennen tullen voiton! Jasper on ainakin bataattisoseesta aika innoissaan, ja uskon että ranskiksetkin maistuu sitten aikanaan ;))

      Poista
  3. Bataattiranskikset on kyllä todella hyviä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Loistava lisäke ruoan kanssa ja myös herkullista naposteltavaa muuten vaan :))

      Poista
  4. Hei jes kiitos vinkistä! Mulla odotteleekin yksi bataatti jääkaapissa ja pohdin jo mitä siitä tekisi, kun siitä tulee yksinään turhan vähän meidän vauvalle sosetta :D Käytänkin sen sitten ranuihin ja ai että sopivasti kermaviiliäkin löytyy!

    Blogisi on muuten ihana ja kuvasi mielettömän kauniita :) Taidan seurata sinua instassa, mutta jostain syystä en ennen tätä ole koskaan löytänyt blogiisi. Jee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iiiik Henna! Sun ihana kommentti oli jäänyt aivan unohduksiin :/ Mut hei jee että löysit Instagramin kautta tänne blogiinkin :)) Mä puolestani bongasin ekaksi sun kivan blogin Magicpoksin kautta (siellä taisi aikoinaan olla sun jokin kaunis asukuva) ja myöhemmin löysin sut myös instasta, hih :)

      Kivaa että sait ruokavinkin täältä ;) Bataatit on omassa ruokavaliossa myöskin aika uus tuttavuus, mutta nyt kun poitsu popsii sitä soseissa, oon alkanut penkomaan nettiä ja ottamaan selvää mitä kaikkee muuta siitä saisi väkerrettyä :D

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design