29.3.13

Elbassa



Eilen illalla pääsiäisen pyhien kunniaksi kävimme yhdessä mieheni kanssa Poriin ilmestyneessä, varsin tervetulleessa uutukaisessa: Cafe Elbassa. Tämä lämmintunnelmainen viinibaari tarjoaa makumaailmaltaan italialaisvaikutteisia pikkupurtavia ja salaatteja makoisien herkkujen ja viinien ohella. Henkilökohtaisesti olen ehdottoman mielissäni paikan tarjoamasta sunnuntai -brunssista, sillä sellaisia ei turhan paljoa ole tässä kylässä tarjolla!





Alkuun kilistelimme kuohuviinillä ja sen seurana jaoimme yhteisen juustolautasen. Halloumin kyytipoikana toimi perinteinen paholaisenhillo, ja vuohenjuuston kanssa vähän erikoisempi kaveri; mustaherukkahillo. Omaksi yllätyksekseni tämä kombo toimi kerrassaan loistavasti, ja sitä aijon nauttia jatkossa myös kotona :) Kannattaa kokeilla!


Sitten oli salaatin vuoro. Maistelimme toistemme lautasilta lohta, kirsikkatomaatteja, itsevalmistettuja krutonkeja, parmesaania, fetaa, vesimelonia, viinirypäleitä, marinoitua punasipulia, leipäjuustoa - ja vaikka mitä muuta. Herkullisia makuja ja onnistuita yhdistelmiä! Salaatteja viime aikoina paljon syöneenä oli todella ihana saada pientä vaihtelua ja uusia vivahteita tähänkin ruokalajiin :) Salaatin kanssa pöytään saatiin myös yksi illan lemppareista: pestolla, ilmakuivatulla kinkulla, tomaatilla sekä mozzarellalla täytetty lämmin leipä. Nam, tämä oli todella hyvää!







Illan kruunasi kooltaan pienet, herkullisuudeltaan suuret jälkkäripikarit. Toisessa oli kerroksittain marjaa ja pehmeän kermaista moussea, toisessa suussa sulavaa tiramisua - täydellinen lopetus tälle makumatkalle! Enää puuttuu ne lämpöiset kesäillat, ja sitä voisi melkein kuvitella olevansa keskellä kauneinta Italiaa ;)





Paljon onnea ja menestystä Cafe Elban
palveluhenkiselle aisaparille,
Anetelle ja Antille! :)

7 kommenttia:

  1. Annokset näyttävät todella hyville ja tuo jälkiruoka, nam! :)

    VastaaPoista
  2. Tosi herkullisia kuvia! Tuli jälkkärihimo, kun nuo kuvat näki!;)

    VastaaPoista
  3. Heidi & Elle-Marie veivät sanat suustani, joten ei tähän tarvii muuta lisätä kuin mmmmm.... :P
    Oikein ihanaa pääsiäistä <3

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia ja noista itsellekin kivasti vinkkejä :)
    Riemukasta pääsiäistä!

    VastaaPoista
  5. Oi, näyttääpäs herkulta! Muutenkin kiva blogi sinulla, löysin tänne vasta :)

    VastaaPoista
  6. Kävin pari päivää sitten Elbassa ekaa kertaa ja taatusti tulee mentyä uudelleen! Ihana palevlu, hyvät purtavat ja hyvä musiikki!

    VastaaPoista
  7. Oonko mä ihan pessimisti jos en usko menestykseen?! Mulle kun kelpaa Beer Huntersin olut ;)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design