10.12.13

Lepäilyä




Eilen illalla jo muutaman viikon jatkunut selkäkipu kasvoi uusiin ulottuvuuksiin ja aamulla olo oli kuin heinäseipään nielaisseella. Olin yhtä puupökkelöä ja jomotus oli karmaisevaa. Ei siis auttanut muu kuin lähteä lääkärin pakeille ja selvittää mistä tässä nyt on kyse.


Mitään suoraa vastausta en tohtorilta saanut, mutta raskauden ja työn kuormittama selkä on ilmeisesti joutunut nyt liiallisen rasituksen alle. Työni visualistina oli varsin fyysistä, joten nostoja, kiipeilyä ja kumartelua tulee ihan päivittäin. Vähän jännittää, miten selkä tulee kestämään vatsan kasvaessa, mutta eihän tässä auta muu kuin odottaa ja katsoa.

Nyt täällä sitten lepuutellaan loppuviikko lääkärin määräyksestä.
Se kun on kuulemma ainut hoitokeino tässä tilassa.

Hetki sitten laitoin takkaan ja kynttilöihin tulen,
villasukat jalkaan ja nyt istua ihmettelen sohvalla.

Mitä ihmettä mä nyt teen?
Aika käy niin kovin pitkäksi,
jos en keksi jotain (istualtaan tai maaten) tehtävää puuhasteltavaa.
Jos jollakulla on ehdottaa vaikka jotain sarjamaratonia katsottavaksi,
otan ehdotuksia ilomielin vastaan :)

Leppoisaa tiistain jatkoa!

20 kommenttia:

  1. En osaa vastata mitä tekemistä keksit. Itsekin sairaslomalla nyt ja välillä tylsää. Ihanat sukat muuten, mistä olet hankkinut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tylsäähän tämä on :/ Mutta koitetaan jotain puuhasteltavaa keksiä eikös juu :)
      Kiitti, sukkasöpöläiset on Lindexiltä!

      Poista
  2. Netflixistä olen itse sarjoja ja leffoja katsellut jos täytyy tekemistä keksiä :) Toivottavasti selkäkipu helpottaa, tsemppiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hyvä idea! Voisinkin investoida nyt siihen ja tsekata tarjonnan :)
      Kiitos ihana iii ♥

      Poista
  3. Olen ihan varma, että siellä köllötellessä olet ehtinyt googlaamaan tukivöitä - monet selkäprobleemista kärsineet vannovat sen nimeen kun massu on alkanut enemmän rasittamaan selkää :) Levollista huilaamista ♥ Sulla on varmasti ihana työ mutta tavallaan raskaanaoleminenkin on täyttä "työtä", siis että kroppa joutuu toisinaan kovillekin, kun pieni ihminen venyttää massua valmistautuessaan tulemaan massun paremmalle puolelle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitämitämitä?! En mä oo kuullukkaan tuollaisesta vyöstä! Tosi hyvä kun sanoit :) Täytyykin hetipaikalla googlettaa ja katsoa tarkemmin mistä on kyse!

      Työ on totta tosiaan ihana, mutta tähän tilaan ehkä hitusen turhan raskas :/ Koitan nyt kuitenkin pinnistellä - oman ja pienokaisen terveyden rajoissa totta kai :))

      Ja hei, kiitos kivasta kommentistasi! ♥

      Poista
  4. Kannattaa lepuuttaa selkää makaamalla lattialla js nostamalla jalat sohvalle tai korkealle rahille siten että polvet ja lonkat ovat 90 asteen kulmassa. Tätä joka ilta koko loppuraskaus puoli tuntia illassa. Tämä fysioterapeutin neuvo pelasti työkaverini lopouraskauden, kun ei muuten olisi selkävaivojen vuoksi pystynyt käymään töissä. Tuossa asennossa selkä rentoutuu tosi hyvin ja hermoradat pääsevät puristuksesta. Suosittelen kokeikemaan jos vaikka auttaisi sinuakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos kovasti tästä vinkistä! Tätä pitää ehdottomasti kokeilla :) Mun on tarkoitus päästä piakkoin itsekin työterveysfysiolle käymään, mutta sitä odotellessa voisin kokeilla auttaako tämä mun tapauksessa. Kiitos sulle vielä! :)

      Poista
  5. Minulla oli samanlainen selkäkipu-vaihe suht. alussa odotusta ja lääkäri vähän pyörittelikin silmiään ja mietti miten jaksan loppuraskauden masun kantaa kun jo silloin oli selkä jumissa.. Noh, tuokin vaiva meni ohi ja loppuraskaudessa olo oli mainio :) Että ei se aina mene niin, että mitä pidemmällä raskaus on, sitä huonommassa kunnossa kroppa.


    Ja tuohon mitä tekis-kysymykseen vastaisin aika perinteisesti että nauti joutilaisuudesta ja kodinlaitosta vielä kun voit! Kohta siellä asuu taapero, joka avaa kaikki laatikot ja tutkii joka paikat ;)

    Nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Kiva kuulla, että jollakin vaivat on helpottanut raskauden edetessä :) Vaikka tiedostan kyllä, että jokainen raskaus on omansalainen, mutta helpottavaa tietää, että ainakin joissakin tapauksissa näistä vaivoista voi myös päästä ;)

      Hih toi on varmaan ihan totta :D Pitää tosiaan ottaa nyt kaikki ilo irti tästä, kun voi olla liimautuneena sohvaan niin pitkään kuin itse haluaa ;))

      Poista
  6. Heippa! Ihana masu, mutta ikävää että kärsit selkäkivuista :( Mulla oli tukivyö käytössä ja se auttoi tosi hyvin jaksamaan 8 tunnin työpäivät ja kaupungilla kävelyt. Mun oma oli sellainen joustava putkimallinen tukivyö. Materiaaliltaan kuin paksut sukkikset tms. Ostin myös toisen, sellaisen säädettävän mutta se ei ollut yhtä hyvä mun masulle. Kannattaa testata tukivöitä <3 Ihania takkahetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei denimdrops ja kiitos paljon :) Kurkkasinkin netin puolelta noita vyömalleja, ja löysin sellaisen tuubiversion! Mikään hintavakaan se ei ollut, joten taidanpa laittaa sellaisen tilaukseen :) Suurkiitos tästä hyvästä vinkistä ♥ :)

      Poista
  7. Sitä piti vielä huikata, että masun kasvaessa iho joutuu koetukselle ja kutisee, kun se venyy ja paukkuu...Niin ainakin Body Shopin kaakaovoi jeesasi mua niin paljon ettei mulle tullut raskausarpia ollenkaan vaikka masu oli valtava. Enää en tosin pysty ko.tuotetta käyttämään kun sitä kului 2 prk raskauden aikana ;) Auttoi myös masun kutinaan eli suosittelen lämpimästi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iho ja masu on tosiaan nyt koetuksella, ja oonkin aloittanut rasvailut erilaisin öljyin ja tuhdimmin rasvoin :) Nuo Body Shopin voit on aivan ihania, joten pitääkin varmaan lisätä yksi sellainenkin purnukka varastoon ;) Kaunis kiitos tästäkin ♥ Arvostan suuresti kaikkia saamiani vinkkejä - oon kuitenkin aivan ummikko vielä näissä raskausasioissa ;)

      Poista
  8. Voi eii. Miten mä olen voinut missata tämän! Hurrrrjasti onnea masun asukin johdosta! Miten se nyt on niin mennyt ohi korvien. Hui. <3

    Tuo white tea & ginger on mun lempparituoksu tineKhomelta. Myös fig on syötävän ihana, mutta tuossa on sitä jotain..

    Ota iisisti. Kudo, virkkaa jotain koreja tai villasukkia? ;) Eräs kaveri oli tehnyt tosi kivoja suuria koreja sellaisista matonkuteista vai mitä lie ne ovat. heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Senkin murunen ♥ Kiitos oikein kovasti! Eipä tätä uutista vielä kauheasti ole huudeltu, joten nou hätä vaikka onkin vilahtanut ohi silmien ;))

      Hih mä en oo vielä malttanut sytyttää tuota TineK:n kynttilää :D Pitäisi varmaan, koska voin uskoa, että tuoksu on sen parhaita ominaisuuksia kauniin ulkokuoren lisäksi ♥

      Ja hei joo, loistava idea! Mun onkin pitänyt aloittaa yks kutomisprokkis, joten nythän mulla on siihen oiva tilaisuus. Meenkin heti tonkimaan noita mun lankavarastoja :))

      Poista
  9. Kannattaa hommata netflix, siellä monia hyviä sarjoja! Suosittelen ainakin orange is the new blackiä ja Breaking badia. Meillä oli tosi tarpeen kun vauva syntyi kesällä ja tuli valvottua öitä aika huolella. Aika kului paremmin :) sieltä löytyy aina katsottavaa.
    Ja tosiaan, nauti siitä joutilaisuudesta!! Tekemistä kyllä riittää vauvan synnyttyä :D ja kiitos ihanasta blogista!

    T. 5kk vauvan äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos noista sarjavinkeistä! Tuntuu, että jumitan aina niissä samoissa vanhoissa, jotka on katsottu tsiljoonaan kertaan läpi enkä osaa etsiä uusia ;) Joten nuo vinkit tuli tarpeeseen!

      En taida edes osata kuvitella sitä hässäkkää ja elämän muuttumista pienokaisen saavuttua maailmaan... ;) Joten luotan teihin kokeneempiin, ja lupaan nauttia tästä omasta ajasta :))

      Kiitos itsellesi kivasta ja piristävästä kommentista ♥ Niin ja kaikkea hyvää vauva -arkeenne :))

      Poista
  10. Ihana tuo sun masu!:) Mistä tuo tarjotin on? On just sellanen mitä oon pitkään hakenut!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii kiitos paljon Pia! ♥ Tarjottimen löysin edulliseen 10 euron hintaan Ikeasta :) Hankinnasta ei ole kauaa aikaa, joten uskoisin niitä olevan edelleen valikoimissa!

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design