17.4.12

Pink Lady



Pink Lady -omena on ihan mahdottoman hyvää, ja hurahdin siihen siskoni suosittelemana. Nyt minä voisin puolestani suositella sitä teille :D Pink Ladyja mulla menee tällä hetkellä yksi päivässä, puolikas kerrallaan. Just sopiva välipala tai päiväruoan jälkkäri :) Täällä meilläpäin laatua myy ainakin S -kaupat.

Tuossa edellisessä kuntoilupäiväkirjapostauksessa eräs lukija kyseli millaisia ohjeita sain urheilujatuttavaltani treenailujani varten. Oma tavoitteeni on nyt saada hiukan lisää lihasta jalkoihin ja käsiin sekä voimaa/kiinteyttä keskivartaloon. Lihaskuntotreeniä ylä- ja alavartalolle tulee tehdä kuntosalilla vähintään kaksi kertaa viikossa, jotta kehitystä tapahtuisi. Yksi kuntosalitreenikerta pitää vain saavutettua tasoa yllä, mutta ei kehitä lihaksia. Lisäksi yksi treenikerta keskivartalolle. Näiden lisäksi sitten aerobista treeniä (lenkkeilyä, pyöräilyä, jumppia, jotka kohottavat sykettä) kahdesta kolmeen kertaa viikossa, ja lepopäiviä yksi tai kaksi.

Sitten ruokailusta. Hiilihydraaatteja (tummaa pastaa tai riisiä) pitää syödä niinä päivinä, kun tekee kuntosalitreeniä. Juu, tiedän - kammottava ajatus, kun kaikki yrittää hiilareita karttaa, mutta treeni kulkee paljon paremmin, kun lihaksilla on jotain mistä sitä voimaa ja kestävyyttä ammentaa. Hiilaripitoista ruokaa tulisi syödä myös treenin jälkeen, koska lihashan kehittyy levossa ja palautuu hiilareiden avulla nopeampaa. Myöhemmässä vaiheessa hiilarit saa jättää pois tai ainakin vähentää niitä. Proteiineja ei saa myöskään unohtaa: niitä kannattaa syödä päivittäin 1,5 - 2 grammaa painokiloa kohden. Eli jos esimerkiksi painat 50 kiloa, tulisi protskuja saada päivän aikana 75-100 grammaa. Kuulostaa ehkä paljolta, mutta määrä tulee kuitenkin aika helposti yhdistelemällä liha-, kana- ja kalaruokia, rahkaa, raejuustoa, yms.

Tällaisia juttuja :) Osa oli ihan tuttua, mutta osassa olin mennyt pahasti metsään. Näillä ohjeilla koitan nyt treenailla ja katsotaan saadaanko jotain tuloksia aikaiseksi ;) Miltäs neuvot teistä vaikuttaa? :)

13 kommenttia:

  1. Neuvot vaikuttaa hyviltä, itse en ole vain ikinä tottunut "mittailemaan", proteiineja [tai edes käymään vaa'alla hihi] vain jättämään pois turhia sokereita jne. :) mutta ehdottomasti hyviä vinkkejä, hiilareita ei tietenkään saisi kokonaan jättää pois kuntoillessa - mutta se oli uutta tietoa että ne auttaa lihaksia palautumaan ! ^^ on jotenkin ollut sellainen olo että ei treenin jälkeen ainakaan mitään hiilihydraatteja kun on saanut hyvin kulutettua, hih.


    Satu
    Indie by Heart

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietkös sama täällä! Protskut lasken silleen suurinpiirtein, mutta painostani en tiedä tällä hetkellä yhtään missä mennään :D Ja varmaan ihan hyvä niin - ei tämä kuntoilu ja terveellinen elämä saa liian tiukkapipoista olla ;)

      Joo, uutta tietoa tuossa infopläjäyksessä oli mullekin, ja jonkun aikaa jouduin sitä sulattelemaan ;) Ja kriittinenkin olin - mitään en purematta niellyt ja vaadin saada selityksiä asioihin, joista mulla oli erilainen käsitys :D Niitä hiilareita kannattaa siis tankata treenin jälkeen VAIN, jos kyseessä on ollut LIHASKUNTOTREENI (ei aerobisen treenin jälkeen). Tiukan, raskaan lihaskuntotreenin jälkeen kroppa on (tai ainakin pitäisi olla, jos on treenannut kunnolla ;)) tyhjä kaikesta energiasta ja nuo hiilarit on apuna palautumiseen. Protsku puolestaan kasvattaa ja kehittää niitä juuri treenattuja lihaksia :)

      Poista
  2. Hihi, ihanan niminen omena ihan saen takia voisi maistaa sitä kun nimi on niin hyvän kuuloinen jo! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietkö tuo nimi on mullekin se ratkaiseva tekijä ;D Hyvää on ja ehdottomasti kandee maistaa :)))

      Poista
  3. Mullekin aivan uutena tuli tuo hiilareiden syöminen treenin jälkeen.. Ja suhtaudunkin siihen melkoisen kriittisesti. Lihaksistoa kun ainakin minun mielestäni ja monen ihan pronkin mukaan palauttaa nimenomaa proteiini. Sitä oon noudattanut, että max tunnin sisään treenistä tankkaa proteiinia. Ennen treeniä n. 2 tuntia sitten taas niitä hiilareita.

    Näistä lienee niin montaa koulukuntaa, ettei oikein tahdo pysyä perässä, mitä pitäisi noudattaa. Ton oon kuitenkin kokenut varsin hyväksi. Mut eniveis kuulostaa kadehdittavalta sun omistautuminen kuntoprojektille! :)

    Omalla kohdalla takapakkeja tulee koko ajan, joten jäänee täydelliseen kesäkuntoon pääseminen taas ensi kevään projektiksi.. :P

    <3 :lla Suide

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei samma här, Suide! Totta turiset, protsku nimenomaan kasvattaa lihasta, mutta jos on tehnyt todella tiukan treenin, niin kroppa on täysin tyhjä kaikesta energiasta ja nuo hiilarit on tarkoitettu siihen palautumiseen :)

      Koulukuntia on ihan varmasti monia, ja sitten näitä ihmiskehoja on vieläkin useampia - jokainen siis itselleen sopivalla tyylillä :)))

      Hahah intoa jostain kummallisesta syystä nyt riittää, ja pakko treenailla nyt ennen kuin innostus taas laantuu :D

      Tsemmppii kovasti, ja ps. neiti on kyllä sellaisessa kuosissa, että oot kesäkunnossa ihan vuoden ympäri <3 :)))

      Poista
  4. Hei Taru! Kiitokset vinkistä! :)

    Mukavaa viikkoa toivottelee uusin lukijasi, Muotikabinetin, Milla :)

    Ps. Entinen kilpatanssija minäkin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips Milla! Ei kestä kiittää, tosi kiva jos näistä neuvoista on apua muillekin :))) Ja hei kovasti paljon tervetuloa mukaan, ihanaa kun oot löytänyt tänne :))

      Oijoi, mahtavaa! Tanssitko kauankin kilpaa? :)

      Poista
  5. Tuota omenalajiketta olen minäkin katsellut kaupassa mutten ole vielä ostanut mutta jos vaikka seuraavalla kauppareissulla nappaisi pari mukaan maistiaisiksi. =)

    Ja tuo salitreenipäivän hiilaritankkaus on kyllä ihan uusi juttu. :o Mutta muistaapa sitten ensi kerralla. :)) Mä en kyllä enää kauheasti käy salilla kun kahvakuulatreenillä hoituu koko vartalon lihaskunto kotona. :D

    - Tiiu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt Tiiu nappaat ostoskoriisi Pink Ladyja, nämä on niin herkkua :))

      Joo, kannattaa kokeilla tuota hiilarien tankkausta salitreenipäivänä! Vertaa sitten aiempaa ja katso jaksatko paremmin ;) Kahvakuulatreeni käy kyllä oikein loistavasti lihaskunto-osuudeksi! Mä treenaan nyt sellaisia lihaksia sellaisilla painoilla, ettei kotiolot oikein riitä niihin ;D

      Poista
    2. Ostin eilen pari Pink Ladya ja olivat muuten tosi hyviä! =) Olen aiemmin ollut vannoutunut vihreiden omenien (golden) ostaja, mutta näistä tuli kyllä varteenotettava kilpailija niille. ;)

      - Tiiu

      Poista
  6. Kiitos omena-vinkistä: kävin tänään hakemassa ensimmäiset Pink Ladyni ja on aivan todella hyvää! :) Tuliskohan näistä hyvä omenapiirakka? Mukavan makeita ja kirpeitä!

    - Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, hienoa Kristiina! :) Eikös vaan olekin aika herkkua ? ;) Hmm nytpä en osaa sanoa millainen piirakka näistä ompuista mahtaisi tulla... Mutta jos intoudut kokeilemaan, niin kerro sitten ihmeessä millainen siitä tuli! :)))

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design