16.1.12

Mokkapalat

Ensin vaahdotetaan munat ja sokeri,
sitten seokseen lisätään kuivat aineet siivilän läpi
ja lopuksi maito ja pehmeä voi.
Paistetaan uunin alaosassa 8-10 min 200 asteessa.
Sillä aikaa voikin valmistaa kuorrutuksen,
jossa kaikki aineet vaan simppelisti sekoitetaan keskenään.
Kuorrutus levitetään hieman jäähtyneen pohjan päälle,
ja lopuksi nonparelleja koristeeksi.
Valmista herkuteltavaksi! :)

Ihanainen Oona kysele eilen leipomieni mokkapalojen ohjetta :) Tähän reseptiin olen noin vuosi sitten päätynyt pienoisen etsinnän jälkeen. Kävin varmaan useamman kymmenen ohjetta läpi, ja tässä tuntui olevan oikea suhde jauhoja ja "kosteita" asioita :) Valinta osoittautui ihan täydelliseksi, sillä tällä reseptillä pohjasta tulee aivan mielettömän kuohkea! Kuorrutusta olen hieman muokannut itse, sillä sitähän kuuluu olla runsaasti ;) Sitten vaan leipomaan!

12 kommenttia:

  1. Mokkaruudut on niin parhaita :) Tekisi taas mieli niitä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, ihan parhaita! Mulla on niitä täällä iso kasa, ja mietin mihin voisin niitä viedä, ettei tule kaikkea popsittua itse :D

      Poista
  2. Voi kun näin tämän kuvan jossain sivupalkissa, oli pakko tulla kurkkimaan blogiisi. Alkoi tehdä niin mieli mokkapaloja, ne on kyllä ihan parhaimmasta päästä leivonnaisia. NAM, herkullisen näköisiä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei onpa kiva kuulla! :) Mokkapalat on aika vastustamattomia, mun ehdottomia lemppareita ja samalla myös bravuureita leivontapuolella :)
      Niin, ja tervetuloa kurkkimaan toistekin :)))

      Poista
  3. Mokkapalat vaan on niin hyviä! Luin jostain, että ovat jopa Suomen googlatuin resepti! :) Tosi herkullisilta näyttävät nämä sinun tekemäsi, täytyy kokeilla tuota reseptiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, en kyllä yhtään ihmettele että oon haetuin resepti, on nämä vaan sen verran hyviä - ja tarpeeksi helppoja :) Kokeilehan ihmeessä, onnistut takuulla :)))

      Poista
  4. Nyt on pakko pistää resepti ylös kun kerta olet useampaakin eri versioita kokeillut ja tämä on paras! :) Hehee, tulee mokkapaloista (tai mokkaruudusta niin kuin meillä aina sanottiin) mieleen äitini kertoma juttu: kun hän ensimmäisen kerran joskus nuorena teki mokkaruutua niin hän laittoi kuorrutuksen heti uunista tulleen pohjan päälle.. Voi kuvitella, millasta siitä sitten tuli. ;) Olis muuten kiva nähdä sun blogissa myös lisää reseptejä niin herkuista kuin ruuistakin! :)

    - Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita vaan! Mun "mokkapala-ura" alkoi varmaan reippaasti yli kymmenen vuotta sitten, ja onkin ollut mun ekoja leipomuksia. Siitä asti olen kokeillut erilaisia versioita tasaisin väliajoin, ja kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kyllä todeta, että tämä resepti on ehdottomasti testaamisen arvoinen ;)
      Hih, tekevälle sattuu ja kokeilemalla oppii ;) Mun äiti on puolestaan ekaa kertaa liivatelehtiä käyttäessään lisännyt leipomuksen joukkoon sen nesteen jossa liivatetta liotettiin ja heittänyt itse liivatteet roskiin :D Ja onhan sitä itsekin tullut muutamia aloittelijan mokia tehtyä keittiössä ;)
      Laitan ehdottomasti korvan taakse tuon idean! Voisin kyllä pistääkin tänne blogin puolelle ainakin niitä omia lempparireseptejä :)

      Poista
  5. Oijoi, kiitos paljon!! :) Arvaappas mitä meillä nyt sitten viikonloppuna tehdään? Hehe :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, Oona :) Hahaa, oikein herkullista viikonloppua sitten teille ;)

      Poista
  6. En oo tehny ehkä kertaakaan yläasteen jälkeen mokkapaloja mut oli kyl hyviä!! laitoin myös kahviin puolet saaga.kahvia = hasselpähkinää, toimii! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reetta: Oijjoi, varmaan ihan mielettömän hyvää toi saaga-kahvi!! Pitäiski ite kokeilla kans jotain tollasta :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design