20.11.11

Aamiaissämpylät


Näiden sämpylöiden taikinan tein valmiiksi lauantai -iltana, ja tänään aamulla pyöräytin sämpylöiksi ja paistoin uunissa 20 minuuttia valmistellen sillä aikaa muut aamupalatarvikkeet pöytään. Käytin sämpylöihin luomuvehnäjauhoja ja -kauraleseitä, ja lopputulos oli oikein maittava :)

5 kommenttia:

  1. Mistä tuo kaunis kori on? :)

    VastaaPoista
  2. Meinasin kysyä samaa kuin Nanna, ja myös herkullisilta näyttävien sämpylöiden ohjetta? =)

    - Tiiu

    VastaaPoista
  3. Nanna: Kori on Pentikin :) Pitäisi löytyä vielä valikoimista! Kannattaa kysäistä siitä omasta Pentik -myymälästä, ja korin nimi on Tori rottinkikori :)

    Tiiu: Korivastaus löytyy yläpuolelta ja tästä saat vieläsämpyläohjeen, joka on napattu Neljän Tähden Illallisen sivuilta:

    ½ pkt hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
    5 dl nestettä (lämmintä vettä)
    n. 10-12 dl jauhoja (vehnäjauhoja, ruisjauhoja, kauralesettä)
    suolaa

    Sekoita hiiva lämpimään nesteeseen tai kuivahiiva jauhoihin. Sekoita puuhaarukalla jauhot nesteeseen ja lisää suola. Kohota liinan alla n. tunti. Sekoita ilmat pois, sitten jääkaappiin. Paista 225c n. 20 minuuttia. Älä peitä liinalla sämpylöitä, kuori säilyy rapeana.

    Ps. Mä käytin tosiaan jauhoiksi luomuvehnäjauhoja (n.6dl) ja luomukauraleseitä (n.5dl) :) Kantsii kokeilla! Näihin sämpylöihin tulee sellanen rapsakka kuori ja sisältä ihanan pehmosia :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos ihana kun jaksat aina vastailla uteluihin! Tuo kori on niin nätti että pitää varmaan hommata itsellekin semmoinen :)

    VastaaPoista
  5. Nam! Heitähän tännekkin pari sämpylää ;)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design