31.8.13

Pari reseptiä


Kesän herkuttelujen jälkeen ollaan miehen kanssa koitettu katsoa vähän tarkemmin millä vatsamme täytämme :) Ajattelin laittaa nyt jakoon pari reseptiä, joista on tullu yksiä lemppareitamme. Nämä on sopivan helppotekoisia ja nopeita työpäivän jälkeen valmistettavaksi. Siitä huolimatta ruoissa ei tingitä mausta, ja mikä parasta: terveellisiäkin nämä ovat! ;)




Ensimmäisenä cecar -salaatti. Ihan perinteinen sellainen tämä ei ole, mutta superhyvä versio siitä! Kaupasta kannattaa siis hankkia kokonainen grillattu kana, niin säästää entistä enemmän aikaa ja vaivaa :) Aloita virauttamalla salaatti sekä rucola ja revi ne kulhoon. Paloittele sitten kana, viipaloi retiisit ja laita ne myös kulhoon. Sekoita sitten kermaviilin sekaan oman makusi mukaan 1 tai 2 murskattua valkosipulin kynttä, kaada se salaatin päälle ja sekoita niin, että kermaviiliä on kaikkialla. Kuutio leipä, paista pannulla oliiviöljyssä, ja mausta kullanruskeat krutongit sormisuolalla. Puolita vielä miniluumutomaatit, lisää salaattiin ne sekä krutongit ja ripottele päälle hienonnettua maustepippuria. Ainiin! Jos haluat, voi salaatin sekaan pyöräyttää myös Valion Mustaleima pastajuustoraastetta  - tekee aika kivan säväyksen :)


Tämän laatikon väkersin ilman mitään ohjetta, ja uskoisin, että tätä on tosi helppo soveltaa :) Paista ensin jauheliha ja silputtu sipuli. Lihan ollessa kypsää lisää vielä murskattu valkosipuli, tomaattimurska (muutama ruokalusikallinen) sekä mausteita oman maun mukaan - itse laitoin suolaa, musta- ja maustepippuria ja paprikamaustetta. Viipaloi pesty kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja aseta niistä kerros vuoan pohjalle. Kaada päälle puolet jauhelihaseoksesta, sitten viipaloitua mozzarellaa ja sen päälle juustoraastetta. Laatu voinee olla oikeastaan mitä vaan, mutta mä käytin sen lopun pastajuustoraasteen mitä jäi cecar -salaatista :)  Sitten sama uusiksi eli kurpitsat, jauhelihat ja juustot. Päälle vielä kevyt loraus oliiviöljyä ja koko komeus 200 asteiseen uuniin reiluksi 20 minuutiksi. Nauti tuoreen salaatin ja raejuuston kera :)

Sellasia reseptejä :)

Jos teillä on antaa vaihdossa jotain omia lemppareita,
niin ottaisin sellaisia ilomielin vastaan kommenttiboxissa!

8 kommenttia:

  1. Näyttää niin hyvältä! :) Harmi vaan kun meillä mies ei suostuta syömään rucolaa joka taas mun mielestä on todella hyvää :D Sama ongelma jauhelihan kanssa kun hän ainoastaan syö vain kanaa. Sopisikohan kesäkurpitsa ja kana yhteen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä :D No sun tartvii kokkailla näitä herkkuja sitten kun oot yksin ;) Tai miksei tuota kesäkurpitsaa voisi kanankin kanssa laittaa! Kokeile ihmeessä, ja kerro lopputuloksesta!

      Poista
  2. Herkulliselta kuulostavia reseptejä! Näitä helppoja, nopeita ja terveellisiä reseptejä on aina kiva lukea. Arkena kun ei useimmiten jää juurikaan aikaa ruuanlaittoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis ihan sama täällä! Töiden jälkeen ei joko ehti tai jaksa laittaa mitään aikaavieviä ruokia, joten tällaisia reseptejä pitäisi olla arkistoissa useampia :))

      Poista
  3. Salaattia kokeiltiin eilen, oli tosi hyvää! Kiitos reseptistä! :)

    - Tiiu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavaa! Kiva, että maistui Tiiu ♥ :)

      Poista
  4. Caesar salaatti.. :) Tai sitten olet nimennyt oman versiosi ihan uudella nimellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohops :D Niinhän se tosiaan on! Noh, ehkä tuo cecar on nyt tosiaan tämä oma versio, kun siitä puuttuu ainakin A niin kuin anjovis ;))

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design