23.5.13

Puutarhaunelmia


Uudessa kodissa ykkösasia taitaa olla oma piha. Puutarhajutut, terassi, kukat ja kasvimaa saa herkästi suupielet kääntymään ylöspäin ja pää kuhisee mitä erilaisempia suunnitelmia ja ideoita :) Vielä kaikki kyllä onkin tuolla hahmotusasteella, sillä itsensä kanssa yhteisymmärrykseen pääseminen on yllättävän kinkkinen juttu. Vaihtoehtoja ja kukkamerkkejä on tsiljoona, enkä ole niiden valinnassa mikään haka. Onneksi on olemassa äiti, joka tietää paremmin - tässäkin asiassa ;) ♥

Toistaiseksi ainut aikaansaannokseni on orvokit, jotka nököttää koreissaan tuossa etuterassilla. Mies puolestaan taituroi venahtaneesta kuusesta tuollaisen - sanotaanko - erikoisen, tattia muistuttavan puun :) Mies on lopputuloksesta kohtalaisen ylpeä, syystäkin ;)


Olen nyt iltatolkulla kasvattanut inspiraatiotani ja ideavarastoani Pinterestin kanssa. Paljon, paljon ihan järkkyupeita pihoja, terasseja sekä parvekkeita, joista nyt koitan sitten yhdistellä toimivaksi palapeliksi ne hienoimmat ja sopivimmat yksityiskohdat :)

Kuvat Pinterest.

Enää ei puutu kuin tuhottomasti aikaa
ja naurettava summa rahaa ;)

9 kommenttia:

 1. Muakin himottais hirmuisesti päästä kuoputtamaan pihamaata mutta ei taida parvekkeella onnistua :) Saako udella, ootteko ostaneet ihan omakotitalon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekkeelle voi kyllä kehitellä kaikkea purkkia ja purnukkaa, erityisesti yrttejä - suosittelen! Omakotitalossa asustellaan juu :)

   Poista
  2. Voi että, onnea paljon teille ♡

   Poista
 2. Täällä ollaan kans ihan pihalla!! Valikoimaa ja vaihtoehtoja on niin paljon, että en kestä, kun en osaa päättää :D Mikä kasvi, mikä ruukku, mitä mä istuttaisin, mitä ostaisin valmiina... minne mä ne sijoitan? Pieni piha ja mitään tietoa ei ole mistään, mut pikkuhiljaa opetellen ja ens kesänä sit taas pari uutta juttua mitä ei tänä vuonna ehdi. Rahasyöppökin tuntuu toi pieni pihan pläntti olevan, mutta kyllä siinä sit saa vastinettakin :) Nautiskellaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa kuulostaapa tutulta pähkäilyltä! :D Päätin itse aloittaa pienemmällä kukkaplantaasilla ja laajentaa sitten ensi kesänä, josko saan tuon menestymään ;) Ja sitten toinen pläntti mansikkamollukoille ja yrteille. Niin kivaa!! :)

   Poista
 3. Ihania inspiskuvia :) Musta on tullut näin keski-iän myötä viherpiipertäjä, joka kasvattelee partsillaan kukkasia ja yrttejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viherpiirrys on ihan parhaita ajanviettotapoja! Se, kun onnistuu kasvattamaan jotain siemenistä asti ja saa napsia yrttejä maasta(tai ruukusta) suoraan lautaselle; niin hienoa :))

   Poista
 4. Inspiskuvat on tosi kauniita, miksen mä ikinä löydä noin ihania kuvia? :D
  No, ryövään ne sulta sit. ;D

  Pitääpä tulla kurkkimaan sun Pinterestiä, jospa löytyis inspistä lisää. :)

  Teillä näyttäis olevan ihan kivan kokonen piha, meillä on tuollainen kaupunkilaispiha (3x5m). :D Hyvin tuohonkin saa kesäisin rahaa kulumaan, kesäkukat maksaa hirmuisesti nykyään. :O

  -Tiiu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, huomasin näitä kuvia haeskellessani, että se todella vaatii vähän aikaa ja vaivaa, että löytää jotain oikeasti inspiroivaa! Pinterest on kyllä hienoja kuvia tulvillaan, pitää vain löytää ne oikeat hakusanat ;)

   Piha on melkoisen kookas, ja tykkään siitä kovasti :) Onneksi joka paikkaan ei tartte kukkasia, kasveja ja puita saada - menee se nurmikonkin ajaminen vähän joutuisammin niin ;D

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design