23.9.14

Vähähiilarinen pizzapohja




Meidän perheen pääasiallisena ruokavastaavana on hyvin paljon mun kontollani millä minä ja Juha vatsamme täytämme. Niinpä oon koittanut tsempata ja kiinnittää entistä parempaa huomiota ruoan terveellisyyteen. Ja kokemuksen myötä täytyy todeta, että vähähiilarinen sapuska on vaan sieltä parhaasta päästä. Herkutellakin silti voi, kuten tämän erikoisen pizzan kera :) Kyseessä on siis pizza, minkä pohja on tehty pelkistä kananmunista. Kas näin se menee:

Erottele 5 kananmunan valkuaista ja keltuaista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita sitten varovasta sekaan keltuaiset, joiden rakenteen olet kevyesti rikkonut haarukalla. Lisää seokseen vielä ripaus suolaa. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille ja heivaa koko komeus uunipellin päällä 200 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi. Ota pizzapohja uunista ja levitä siihen haluamasi täytteet ja paista pizzaa vielä noin 10-15 min (niin että juusto sulaa ja saa hitusen väriä). Ja valmista tuli! Lopputulos oli harvinaisen maukas :) Jos en olisi tiennyt kananmunista, olisin voinut veikata pohjassa olleen enintään jotain erilaista jauhoa.

Ja ladies, tämä maistui myös miehelle ;) Kantsii kokeilla!

HUOM! Porin Sisätori-kirppiksellä mun ja Jasperin vaatteita myynnissä harvinaisen edullisesti pöydässä numero 59! Käykääs kurkkaamassa :)

10 kommenttia:

  1. Koitin juuri äsken ehdottaa että haluaisin kokeilla kukkakaalista tehtyä pizzapohjaa. Sain kielteisen vastauksen. :D
    Ehdotankin seuraavaksi tätä kun on enemmän proteiinin perään, kiitos vinkistä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Woooot?! Kukkakaalista? :D No nyt kuulostaa sen verran eksoottiselta, etten tiiä meniskö mullakaan läpi ;D Mut tää oli hyvää, ootko jo kokeillu? :)

      Poista
  2. Itse olen tehnyt pohjan rahkasta, yhdestä kananmunasta, pienestä määrästä kaurahiutaleita ja juustoraastetta. Suosittelen kokeilemaan myös sitä! ;)
    -Sini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uu toikin kuulostaa kokeilemisen arvoiselta! Pitääpä laittaa heti ylös :)

      Poista
  3. Hei! Minkä kokoisia vauvanvaatteita siellä kirpparilla olisi myynnissä? :)

    VastaaPoista
  4. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla! Oon itsekin huomannut, että maltillnen vähähiilarinen ruokavalio on hyvästä. Siis omalla kohdalla niin, että ei vältä kaikkea hiilaria, mutta myös niin ettei syö niitä äärimmäisen paljon. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei sama täällä! En oo mitenkään hysteerinen hiilarien suhteen ja aikalailla päivittäin niitä tulee jossain muodossa popsittua, mutta maltillisesti :) Aina jos löytyy sopivan simppeli vaihtoehto hiilaripitoiseen ruokaan, niin ehdottomasti vaihdan siihen!

      Poista
  5. Heippa! Vähän asian vierestä, mutta olisi hauska kuulla Jasperin kiinteiden syönnistä.. Miten lähti käyntiin ja mitä olette jo testanneet. Teetkö muuten itse ruuat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan! Jasper syö kiinteistä tällä hetkellä bataattia, porkkanaa, kaurapuuroa ja hedelmäsoseita :) Bataatti- ja porkkanasoseet teen itse, kaurapuuron valmitan luomuhiutaleista, jotka oon surruttanut ihan pieneksi sauvasekoittimella. Hedelmäsoseet on kaupan, ja ostan suurimmaksi osaksi luomumössöjä :) Puuro ja hedelmät uppoo tosi hyvin, bataatin ja porkkanan kans on vähän taisteluu :| Seuraavaksi pitäisi ottaa mukaan peruna, liha ja kala. Katotaan kuinka niiden kanssa käy! ;)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design