17.7.14

Brio Smile


Kuva Prams.net

Postausta meidän valitsemista vaunuista on pyydetty kärsivällisesti useampaan otteeseen, ja nyt sain vihdoin toteutettua tämän toiveen :) Lähdetäänpä aivan alusta: Aloin siis tutkailemaan vaihtoehtoja hyvissä ajoin raskaana ollessani, ja melkoisen vaunuviidakkoon huomasin hyvin pian sukeltaneeni! Erilaisia mahdollisuuksia ja kokonaisuuksia piisasi vaikka millä mitalla - ja samalla hintaluokat vaihtelivat todella suurella skaalalla. Tiesin, että mitään vaunujen Ferrari-versiota meille ei tule, mutta en toisaalta alkanut edes katselemaan niitä aivan halvimman hintaluokan menopelejä. Kultainen keskitie oli tässäkin asiassa se sopivin reitti, ja pienoisen vertailun jälkeen Brion Smile yhdistelmävaunut vaikuttivat parhaimmalta vaihtoehdolta meidän tarpeisiin :)

Yhdistelmävaunut tarkoittaa siis sitä, että setissä tulee kaikki yllä olevan kuvan komponentit :) Tämä ominaisuus oli ihan mahdottoman kätevä, kun ei tarvinnut alkaa metsästämään toisiinsa sopivia osasia erikseen. Toistaiseksi meillä on ollut käytössä vaunukoppa- ja turvakaukalo, sillä rattaat otamme käyttöön vasta hieman myöhemmin pojan kasvettua hitusen isommaksi.


Vaunukoppaa käytämme silloin, kun teemme pidempiä kävelylenkkejä lähinnä tässä kotiympäristössä. Koppa on mielestäni hyvän kokoinen ja sopivan kevyt - siis sellainen, että minäkin jaksan koppaa nostella kehikkoon ja siitä pois vauvan ollessa kyydissä ;) Ainoana miinuksena tässä kokonaisuudessa on kehikkoon jäävä turhan pieni tavaroiden säilytystila. Vaunukoppa tulee sen verran alas, että kopan alle jäävään tilaan on kohtis vaikea saada ainakaan mitään isompaa kassia. Esim. ruokaostokset on todella hankala saada kyytiin!


Tässä turvakaukalo-kombossa ongelma kuitenkin katoaa. Kaukalo jää sen verran ylemmäs, että säilytystilaan saa kassit ja pussukat huomattavasti helpommin! Autosta suoraan kehikkoon nostettava turvakaukalo on ihan ehdoton, jos on yhtään menevämpää sorttia, niin kuin me Jasperin kanssa ollaan :) Paikasta toiseen liikkuminen käy tosi näppärästi ja tällä yhdistelmällä on niin kiva kurvailla kaupungilla ja kauppojen kapeillakin käytävillä. Tästä setistä en ole keksinyt miinuspuolia :)


Brion Smile vaunuissa on kääntyvät etupyörät, mikä on mun kokemuksen mukaan ehdoton plussa. Vaunut saa kääntymään kevyesti ja se helpottaa liikkumista ahtaissakin paikoissa. Renkaat saa toki lukittuakin, mikä puolestaan on kätevä ominaisuus jos vaikka innostuu tempaisemaan juoksuksi vaunujen kanssa :)

Etsiessäni tietoa ja käyttökokemuksia näistä vaunuista törmäsin kritiikkiin vaunujen talvikäyttöön liittyen. Renkaat ei ilmeisesti ole kovinkaan näppärät etenemään syvemmässä lumessa. Itse kuitenkin pidin tuota suhteellisen pienenä miinuksena ottaen huomioon sen maaston, missä me pääasiallisesti liikutaan. Tuleva talvi näyttää, miten vaunut meidän käytössä tulee tehtävästään suoriutumaan :)Tässä vielä video, jossa on aika hyvin demonstroitu vaunujen ominaisuudet ja käytettävissä olevat yhdistelmät. En nyt sitten yhtään tiedä, vastasiko tämä postaus sitä pyytäneiden toiveita, mutta kysykää ihmeessä kommenttiboksin puolella, josko jonkin asia jäi askarruttamaan! Vastailen parhaani mukaan :)

6 kommenttia:

 1. Kiitos postauksesta! Juuri tätä toivoinkin! :) eikä ollut tarkoitus aiheuttaa huonoa omatuntoa! Tämä postaus tuli nopeammin kuin uskalsin toivoakaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, ihan loistavaa jos postaus todella vastasi odotuksiasi ja toiveistasi :))

   Poista
 2. kiitos postauksesta!! itsekin pidän kyseisestä mallista eniten tällä hetkellä markkinoilla olevista! ne ovat sirot. Ainoa mikä itseäni harmittaa on brion niin rajalliset värivaihtoehdot..kaikki värit ovat niin synkkiä. Toivoisin vaaleampia sävyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, totta! Värivaihtoehtoja olisi tosiaan voinut olla vähän paremmin. Itse olisin todennäköisesti päätynyt joka tapauksessa mustaan, mutta ihanteellisinta olisi ollut, jos tuossa olisi osa valkoisena, esim vaunukopan kuomu :)

   Poista
 3. kiitos postauksesta!! itsekin pidän kyseisestä mallista eniten tällä hetkellä markkinoilla olevista! ne ovat sirot. Ainoa mikä itseäni harmittaa on brion niin rajalliset värivaihtoehdot..kaikki värit ovat niin synkkiä. Toivoisin vaaleampia sävyjä.

  VastaaPoista
 4. Moikka,

  Näitä vaunuja olemme hieman katselleet. Oletko niitä päässyt nyt käyttämään hangessa vai onko se vielä edessä :) Ja joissakin kommenteissa oli kritiikkiä siitä, että meno on melkoista rytyytystä näillä, pitääkö se mielestäsi paikkansa?

  Kiitokset jo etukäteen avustasi ja mahtavaa joulun aikaa :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design