18.5.13

Kesäruokaa

Eilinen postaus jäi, sillä ulkona hellivä 29 asteen (!!!) lämpö ei mitenkään houkutellut sisätiloihin ;) Vietin kreivin aikaan osuneen vapaapäiväni käytännössä kokonaan ulkosalla. Leikkasin meidän ihan kivan kokoisen pihamaan nurmikon, mikä tuossa helteessä kävi muuten täysin kuntoilusta! Sen jälkeen vain istuskelin mansikoiden ja naistenlehden kera päivää paistatellen, illalla grillattiin ja syötiin jätskit - pihalla totta kai ;) Aika täydellinen päivä siis :)

Kesän ja lämmön saavuttua ei tee mieli syödä mitään raskasta. Bongasin tämän samettisen pehmeän, vähähiilihydraattisen kukkakaalikeiton ohjeineen jokunen aika sitten täältä, ja pari päivää takaisin laitoin reseptin testiin. Varioin hieman ja maustoin keittoa niillä mausteilla, mitä kaapista sillä hetkellä löytyi. Lopputulos oli maittava ja keitoksi yllättävän täyttävä. Kantsii kokeilla, jos olet kukkakaalin ja keittojen ystävä :)




Tässä vielä oma versioni reseptistä:

2 pientä kukkakaalia
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
kermaa
pekonia
mustapippuria
suolaa
voita
parmesan -juustoa

Kuullota pieneksi pilkotut sipulit pannulla kullanruskeiksi ja laita ne keittymään veteen yhdessä kukkakaalin kanssa. Keitä kunnes kukkakaalit ovat kypsiä. Kaada sitten vesi talteen toiseen astiaan ja soseuta kukkakaalit sekä sipulit tasaiseksi soseeksi (itse käytin tähän blenderiä). Laita sitten sose takaisin kattilaan ja lisää siihen osa keitinvedestä sekä kermaa antamaan lisää makua. Kiehauta, ja mausta (mausteet + pala voita). Paista samanaikaisesti pekoni rapsakaksi ja paloittele pieniksi paloiksi.
Sitten vaan keitto lautaselle, pekonia päälle ja reilu kuorrutus parmesan -raastetta päälle.

Nauti kauniin kesäpäivän päätteksi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design