29.7.14

Gift from Sis


Sisko oli Helsingin-retkellään piipahtamassa Granitin liikkeessä just sopivasti ennen mun synttäreitä ja toi sieltä mukanaan ihan täydellisen lahjan :) Sain tuollaisen seinään tarralla kiinnitettävän kalenterin, johon saa kirjoitettua siihen tarkoitetulla tussilla viikon tärkeät jutut ja menot. Tekstin saa pyyhittyä kätevästi kostealla rätillä ja koko homman voi aloittaa alusta jälleen uuden viikon alkaessa. Niin äärimmäisen kätevää tällaiselle listoja rakastavalle ihmiselle, joka on muuten äitiyden myötä kadottanut osan muististaan. Onko muilla äideillä kokemusta palaako tuo muisti koskaan normaalitilaan? :)Tarrat on siirreltäviä ja ne käy useimmille pinnoille kiinnitettäväksi. Hyvä niin, koska muutoin tarrojen kiinnitys olisi voinut olla melkoisen kynnyksen takana. Nyt sain kuitenkin kiinnittää päivyrin kaapin sivustaan huoletta ja pystyin helposti korjaamaan vinoon menneitä kappaleita.
Tykkään kalenterista ihan hirveästi
ja musta se toi kivan lisän myös sisustuksellisessa mielessä keittiöön :)

Mitäs te tuumaatte? :)

26 kommenttia:

 1. Uskomatonta! Itselläni on nimittäin juuri samanlainen idea ollut mielessäni jo jonkin aikaa. Taisi olla Jonnamaista blogin Jonna joka näistä "liitutauluista" kerran vinkkasi!
  Toteutustani on vain viivästyttänyt reissu Helsinkiin joka on ohjelmassa vasta elokuussa :)
  Olipa kiva nähdä tämä päässäni pyörinyt ajatus toteutettuna, vahvisti kyllä suunnitelmiani, että tällainen meidänkin keittiöön on tulossa! Ainut asia mikä minua mietitytti oli tuo parittomuus, mutta ei se tässä ainakaan haittaa että sunnuntai on ns "yksin". Oliko nuo viikonpäivät muuten näissä valmiina?

  Ja tuohon muistiin voin sanoa sen verran, että meidän poika tulee kohta vuoden ja edelleen unohdan ihan uskomattomia asioita tai tulee sanoattua aivan muuta kuin mitä oli tarkoitus ;) mutta parannusta on kuitenkin alkuaikoihin tapahtunut!

  Ihanaa viikkoa Taru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih olipa hauska sattuma! :D Ja hei, ällös huoli parittomuudesta! Mulla meinaan unohtui (ylläri, että TAAS jotain unohtui ;)) kertoa, että tuossa mukana tulee yksi tyhjä "liitutauluarkki". Tarroja on siis yhteensä 8 kpl ja seitsemässä niistä lukee valmiina nuo viikonpäivät :) Mä vaan jätin sen tyhjän ainakin nyt toistaiseksi liimaamatta, kun tuo näytti mun mielestä hyvältä noinkin :)

   Hih, toivotaan, että tämä muisti tästä edes hieman mullakin kohentuisi ;) Ihanaa viikkoa sinnekin, Heculina! ♥ :)

   Poista
 2. Hieno lahja! Meiltä löytyy kahdesta paikkaa liitutauluja, joihin voi kirjoittaa asioita ylös. Täällä siis toinen, joka on lasten myötä menettänyt muistinsa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ollutkin? :) Liitutaulut on kyllä hirveen käteviä tällaisille meidänkaltaisille huonomuistisille äiti-ihmisille ;))

   Poista
 3. Toi liitutaulukalenteri on kätevä. Täytyykin katsella sellaista netistä. Meillä on jo keittiössä liitutaulutarra... Suunnitellaan siihen aina viiko ruuat etukäteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hyvä idea tuo ruokien suunnittelu! Helpottaisi tuokin huomattavasti arkea :)

   Poista
 4. Hieno kalenteri!
  Ja lohdutukseksi voin kertoa, että muisti kyllä palailee - mutta ei samanlaisena; siitä nimittäin tulee valikoiva;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa valikoiva muisti kuulostaa yllättävän hyvältä! :D

   Poista
 5. Tosi hyvä idea! Ei olisi meillekään tuollainen pahiteeksi. Teen vuorotyötä ja mies on aina ihan pihalla missä vuorossa oon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Tuohon kalenteriin on kyllä tosi kätevä laittaa ylös molempien menot, niin pysyy kartalla missä toinen milloinkin menee :)

   Poista
 6. Nuo on ihanat. Sattumoisin just katselin niitä, kun kysyin voisiko mustalla tussilla kirjoittaa jääkaapin oveen ja myyjä sit ehdotti näitä, kun ei uskaltanut luvata, että tussi lähtee irti. Tahtoisin siitä muistilistan itselleni ;) Jäin miettiin onko palasia 7 vai 8, kun mun silmä tykkää tasamäärästä :D Tuolla olitkin jo vastannut. Kauniit ne on noinkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sun listaihmisenä pitää saada tällainen :) Jo pienessä ajassa tää on osoittautunu huikeen käteväksi, ja jotenkin sitä on itekin paremmin kartalle eikä oo koko ajan sellanen olo että mitäköhän tosi tärkeetä mä oon unohtanut... ;)

   Poista
 7. Hieno ja hauska idea! :) olispa tosi käteväkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä mahdottoman kätevä! Ja hieno munkin mielestä :)

   Poista
 8. Todella kivalta näyttää! Sopii just eikä melkein teidän keittiöön. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin ihan samaa :) Kalenterin väritys ja tyyli sopii aika täydellisesti meidän köökiin! Kyllä nuo siskot osaa &hearst; :)

   Poista
 9. Hei tää on kiva, etenkin tulevaisuutta ajatellen ;) hih

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on! Ja kerrokerrokerro heti kun saa onnitella ♥ :)))

   Poista
 10. TSÄDÄM! Sut on nainen haastettu:

  http://www.rakkaudellahannele.fi/2014/07/bebe-au-lait-blogin-ihana-iina-joka-sai.html

  <3 Hannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uujea, kiitos Hannele! Koitan toteuttaa jos vaan mitenkään keksin faktoja noin monta :D

   Poista
 11. Vautsi! Aivan super hienot!:) Ja juuri noin parittomana sopii tosi kivasti! Täällä alkoi heti raksutus, että mihin meillä sopisi tuollaiset.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään parittomuudesta :) Meillä onneksi oli just perfekto paikka kalenterille, ja olinkin itse asiassa miettinyt jo aiemmin mitä kivaa tuohon valkoisen kaapin sivuun voisi laittaa. Jos teillä ei sovi keittiöön, niin oliskohan esim. eteisessä/jossakin "käytävällä" sopiva paikka? Johonkin sellaiseen paikkaan nämä olis mun mielestä hyvä saada, josta kulkee ohi useampaan otteeseen päivän mittaan :)

   Poista
 12. Onpas hauska idea! Ja sopii muutenkin todella kivasti teidän keittiön sisustukseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan! Tää oli kyllä ihan mielettömän hieno lahja :))

   Poista
 13. Tussisi on varmaankin granitin liitutaulutussi. Se on aivan loistava, koska sitähän voi käyttää myös ikkunoihin ja peiliin. Ihana, kun sisustustekstiä voi vaihtaa aina vaihtelun vuoksi :) lähtee peilistäkin rätillä näppärästi eikä ainakaan minun käyttökokemukseni perusteella ole jämähtänyt yhtään, vaikka viimeisin eteisen liukuovia koristanut teksti oli useita kuukausia :)

  T. Jen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se voi hei hyvinkin olla liitutaulutussi! Ihan varmaksi en pysty sanoa, kun tuo oli tosiaan lahja :) Mutta mun pitää ehdottomasti testata tussia ainakin peiliin! Oliskin kiva idea jättää miehelle vaikka joku viesti eteiseen :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi ja kiva kun kävit! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design